lørdag den 9. januar 2010

Sammenlægningsradikalisme

Der er ingen tvivl om, at alle 6 redaktioner bør slås sammen - og det så hurtigt som muligt! Tænk hvilken drøm af et tidsskrift, der kunne komme ud af det (og lad så være med at tænke på psykoser og nedbrud, mord og selvmord blandt redaktionsmedlemmerne)!
  Opskriften er nogenlunde således: Man tager Den Blå Port og gør det flere gange tykkere, idet man lærer af Kritik og Passage, at nogle af artiklerne godt må være længere, men man holder fast i, at de ikke må være tyndere, og slet ikke fyldt med luft. Selvfølgelig skal teksterne være syngende velskrevne, og det er de også, når man kun tager det bedste fra bunken. Fra Den Blå Port og Bogens Verden lærer man at tage de litterære bidrag alvorligt som mere end illustrationer, og man lader de høje krav fra både teori og litteratur smitte af på hinanden. Fra Passage supplerer man med tårnhøj abstraktion, hvad man afbalancerer med et anstrøg af den jordbundne anvendelighed fra Dansk Noter. Fra Kritik tager man anmeldelses- og debatsektionen, og endelig låner man af Synsvinklers vitale åbenhed overfor nye akademiske skribenter.
  Hvis fusionen mod forventning ikke går igennem, kan man selvfølgelig også bare tage imod det hele og læse sit eget tidsskrift frem.

- Tomas Thøfners tidsskriftsanmeldelse, STANDART #4, 2009.

2 kommentarer:

Martin Glaz Serup sagde ...

I like!
(håber at kunne læse hele anmeldelsen når jeg kommer hjem fra Finland - medmindre da, at dette ER hele anmeldelsen?)

Jonathan Nielsen sagde ...

Du kan være helt rolig, Martin - det er kun ca. den konkluderende tiendedel... der er meget mere at komme efter!