I en tid, hvor den litterære offentlighed herhjemme er under kraftig og kontinuerlig forandring, er det bemærkelsesværdigt, hvor lidt kritisk såvel som konstruktiv, opmærksomhed, der vies til samme. Vi mangler helt åbenlyst nogle (nye) fremadrettede bud og gedigne perspektiver på den litterære offentlighed anno 2011.
Derfor inviterer Litteraturmagasinet STANDART til debat-arrangement om litteraturoffentlighed. Aftenens (debat)panel består af redaktør Anna Libak (Weekendavisen), kritiker Lars Bukdahl (Weekendavisen), kritiker Tue Andersen Nexø (Information) og forlægger Mathias Kokholm (After Hand).
Arrangementet tager udgangspunkt i det forestående nummer af STANDART (nr. 2, 2011), hvori temadelen, Stand In, omhandler netop den litterære offentlighed, dens problemfelter, muligheder og dilemmaer.
Lørdag d. 25. juni, kl. 19.30
MØSTINGS HUS
Andebakke sti 5
2000 Frederiksberg
Dan/Kris
5 uger siden
2 kommentarer:
På mange måder synes jeg det er en fin diskussion at tage. At spørge til. Men det slår mig også med en mild irritation: hvad med rent faktisk at arrangere et arrangement, der rent faktisk tager fat i litteraturen nu istedet?
Det er lidt ligesom de her debatter om, hvor tidsskrifterne er på vej hen, om det giver mening at lave kunst i den her dag, om bogens død osv. osv. De er fine og de kan selvfølgelig åbne op for nogle spændende perspektiver.
Jeg kan desværre ikke komme til arrangementet. Da det ligger lige dér hvor sommeren er begyndt at drive for fuld vind.
Igen: min tanke er at netop sådan en debat i tager er så smal og handler som meget om jeres egen position, at den let kan blive uinteressant. For andre.
Det er lidt ligesom når Henrik Sass Larsen peger på at der er for mange borgerlige kommentatorer: det er sikkert rigtigt, men man tænker også lidt at han klynker. Fordi hans position diskvalificerer ham. Og det gør den for de han har interesse i at der er færre borgerlige kommentatorer. Det er det samme når man ser forfatterforeningens håbløse være ude og forsvarer penge til dem selv. Det kan de sagtens gøre og de fleste vil også give dem ret i at vi skal have en statsstøtte så vi kan holde liv i litteraturen. Men samtidig tænker vi alle: at jaja, du går det bare for at sikre din egen stol.
Man kunne istedet rent faktisk tage den litteratur der kommer på After Hand alvorligt og tale om den. Det kunne være at det gav mening at diskutere den nye prosas heftige march fremad. Eller at tage fat i en tøvende forfatter, der rent faktisk havde et mellemværende med litteraturen, og så folde hende ud.
Kære Anonym
Tak for dine tanker, der dog ikke umiddelbart synes, at have så meget at gøre med det arrangement de er affødt af.
Diskussionen om/af den litterære offentlighed er spændende og vigtig fordi netop dén diskussion mangler pt. At en sådan debat skulle være ’smal’, har jeg ret svært ved at se.
Men litteraturen selv skal selvfølgelig også tages alvorligt - og det gør vi så også i STANDART fire gange om året.
Jeg håber ikke at din milde irritation, forhindrer dig i at drive anonymt videre i sommervinden…
Mvh
Send en kommentar