fredag den 27. november 2009

Blogdahl R.I.P.

I løbet af natten har Weekendavisen omlagt deres web-side. Konsekvensen er tilsyneladende at Lars Bukdahls blog er sløjfet. Det er pænt ærgerligt. Den litterære offentlighed har været trængt i aviserne længe, mens blogosfæren har udgjort en art helle. Lukningen af først Tues blog på Information og nu Lars’ blog på Weekendavisen er endnu flere skridt i den helt forkerte retning. Vi mangler samlende instanser i nettets vilterheder – spørgsmålet er bare, hvor vi nu skal kigge hen…?

Opdatering: Undertegnede overhalede pinligt nok Weekendavisen indenom med nyheden om sløjfningen af Blogdahl - til gengæld er en privatiseret udgave af samme, snart på vej (se kommentarsporet herunder).

18 kommentarer:

Blogdahl sagde ...

Forhåbentlig er rygterne om min blogs død stærkt overdrevne, jeg prøver ihærdigt at opklare det, der er i hvert fald ikke blevet forkyndt nogen officiel dødsdom, men det er måske sådan der opereres nu om stunder, som en blogtyv i natten, to be continued!

Peter H. Olesen sagde ...

Lars kan vel bare fortsætte sin blog på privatbasis. Det er der ingenting der forhindrer ham i. Man skriver vel ikke blog for at få et honorar men får at få noget ud af systemet.
Jeg skal gerne hjælpe ham med at oprette en blog, det er ikke så svært.
Aviserne skal vi ikke regne med. Hverken nu og slet ikke i fremtiden. Desværre.

Peter H. Olesen sagde ...

Nå, der kom du mig i forkøbet, Lars, men fortsæt - i aviserregi eller privat!

Anonym sagde ...

Nu kom dødsdommen så, i en mail fra Anne Knudsen, hun havde bare glemt at kundgøre den, og grunden til sløjfningen er noget med at web-mestrene på avisen er blevet fyret pga for sølle trafik, og så er der ingen redaktionel supervision, og så kan hvad som helst af terrortrusler poppe frem. Men helt rigtigt, Peter, hvorfor skulle det stoppe mig, når jeg nu har fået smag for den gæve genre, så pray tell me, hvordan privatiserer jeg Blogdahl (gerne på mail til landbo.bukdahl@get2net.dk) !?
kh Lars

Anonym sagde ...

Det var mig, der kom til at være anonym, det plejer jeg sgu ikke at være!

Lars Bukdahl sagde ...

Dt er uhyggeligt, har WA også slettet mit navn!

Lars Blogdahl sagde ...

Nej, pyh, det havde de så ikke (se hvor meget jeg allerede savner min blog!)

Jonathan sagde ...

Peter – godt at du træder til når nøden er størst…

Lars – du skal være så velkommen til at bruge denne tråd som afløb for eventuelle blogosfæriske abstinenser… en veritabel gæsteblogger kan du vel gå hen og blive… (og så er det da pænt kedeligt at WA ikke orienterer deres skribenter som det første, i forbindelser med omlægninger på (net)avisen… ærgerligt ærgerligt)

Peter H. Olesen sagde ...

Jeg hjælper gerne. Mit praktiske problem er bare at jeg er bortrejst fra i morgen og til og med tirsdag d. 8/12.
Men prøv selv at gå igang, Lars. Man behøver ikke at være it-geni for at kreere en blog på f.eks. blogspot.com

God fornøjelse! Og velkommen til den virkelige blogsfære! Udenfor reservatet!

Peter H. Olesen sagde ...

Forøvrigt, mon ikke sønnike har totalt tjek på det med at lave en blog!

Jonathan sagde ...

www.blogdahl.blogspot.com er ledig...

olivia sagde ...

...eller wordpress, hva' Lars? være politisk KORREKT?

Erik sagde ...

P.H.Olesen har helt ret i at aviserne er en ond stedmor hvad blogs angår. Jeg savner stadig Bibliopaten. Kan du ikke også få Jes Stein gjort blogkørende Olesen?

Erik sagde ...

Det tror da iøvrigt fanden at der er for lidt trafik på WA's hjemmeside. Sitet har i hele sin levetid været mere eller mindre stillestående, lige på nær Blogdahl. Og så sløjfer man guhjælpemig Blogdahl. weekendavisen.dk R.I.P.

jens jacob toftegaard sagde ...

brug blogspot.com, den er nemmest at linke til og kan blive så pæn at se på ... og husk at aktiver det der med identifikationskravet ellers får du indlæg af typen "Call a real pussy today" osv

Anonym sagde ...

jaah, vi vil ha' en bukdahlspot!

Anonym sagde ...

...Og vi vil gerne have indholdet af din gamle blog også Lars...

Anonym sagde ...

Kære Lars
Hvorfor kan man ikke læse dine tidligere anmeldelser? Æv! Det hang da ikke sammen med din blog!
Venligst
Arash