torsdag den 31. marts 2011

Produktionsforholdene bag AK#1, 2011...

onsdag den 30. marts 2011

"det er sådan vores digte skal diskuteres"

Nu kunne jeg godt tænke mig at pege på en ting i Hans Jørgen Nielsen “saglige” indvending [at "Freys eneste chance som cykelrytter ligger i at vælge banen og koncentrere sig om forfølgelsesløb", jf. her...]. Har man slet ikke lagt mærke til, at det er en attitude, han viser? Han gør det til en vittighed, og det han vil score det er ikke en saglig sandhed, hvis sådan en da findes, men nogle points i et andet race, en i og for sig indforstået og fiktiv polemik mellem to digtere fra samme gruppering.
Jeg kan ikke forstå at den pointe er gået hen over hovedet på Lars Bukdahl. Som jeg skriver i mit første svar til HJN, så er han koket, når han prøver at være ekspert på Freys muligheder i livet. Han kan lide at tage sig ud. Jeg kendte ham jo godt, og det syntes jeg var mere end i orden. Som bordtennispsiller var han også attitude mere end en god spiller, skal jeg lige hilse og sige. Vi var gode venner.
Han [Bukdahl] bringer vel udvekslingen mellem Hans-Jørgen og mig frem, fordi den er et litterært kuriosum, hvis man er specielt interesseret i den periode. Hvis man, som Bukdahl, dyrker periodens ideer og figurer, så er det jo sjovt at den eneste gang to af digterne går ud i en offentlig debat, så handler det om cykelløb. Det er jo på en anden meta-agtig måde den virkelige pointe. Det er der Hans-Jørgen sætter ind. Han vil vise, at det er sådan vores digte skal diskuteres. Han er gruppens kritiker og formidler. Han er for stilen og trivialmotivet, han viser ved sin faktuelle kritik at han er inde i sagen og har – som hans kollega digteren – en videre horisont end den rent litterære. Han krediterer hermed den faktuelle værdi af digtenes indhold. Det er jeg godt tilfreds med, og er derfor med på legen.

- Jørgen Leth udlægger fortiden, jf. her...

tirsdag den 29. marts 2011

Presseklip: Flannery O'Connor

En demonstrativ opvisning i suveræn skrivekunst… det lille, kvalitetsbevidste forlag Arena skal høste megen ros og anerkendelse for at have fundet den frem, så den nu kan læses i Karsten Sand Iversens stilsikre oversættelse.
- Klaus Rothstein, Weekendavisen

Foruroligende fascinerende og fantastisk suggestiv katolsk roman… Flannery O'Connor vil blive husket som en arbitrær litterær komet, der blev til en standhaftig fiksstjerne på verdenslitteraturens grænseløse firmament.
- Bo Tao Michaëlis, Politiken

Flannery O’Connor kaster sit skærende lys på den læser, der vover sig hinsides bogens omslag og åbenbarer et univers af ufattelig skønhed og uafrystelig gru… verdenslitteratur på dansk.
- Claus Schatz-Jakobsen, Standart

Intens og flot… en lille perle af en roman i en smuk
oversættelse af Karsten Sand Iversen.
- Mads Rosendahl Thomsen, Kristeligt Dagblad

Hvad mere kan man ønske sig?

- Jeppe Krogsgaard Christensen, Berlingke

Intet mindre end mesterlig.

- Thomas Ærvold, Fyens Stiftstidende

En af amerikansk litteraturs moderne klassikere.

- Lars Ole Sauerberg, Jyllands-Posten

Flannery O’Connors Voldsmænd river det til sig er på vej i 2. oplag på
Arena...

mandag den 28. marts 2011

"en stund stod jag på ett berg"

*
jag har inte skrivit något i dag. eller rättere sagt. Jag har varit ute och/ gått, hittat nya vägar, Kinnmanssonsvägen, august Södermans väg -/ en stund stod jag på ett berg

- Joar Tiberg, ANSVARET ANSVARET ANSVARET ANSVARET, 2010.

fredag den 25. marts 2011

Forsom & Bønnelycke...

Arena Kontras første udgivelse i 2011 rammer pt. blogosfæren.
For et par uger siden påpegede Frederik Bjerre Andersen således
en art sammenfald mellem
Chresten Forsoms nedskrivning af 120 gadekryds i New York og
Emil Bønnelyckes Hyldestdigt til New York. Samme pointe har Lars Bukdahl der omtaler Bønnelycke som en "fjern, men gedigen slægtning" til Chresten Forsoms værk, som han i øvrigt kalder "monstrøst cool".

onsdag den 23. marts 2011

Forårsbænk, frigørelse inkl.

torsdag den 17. marts 2011

Årets sidste sne?

søndag den 13. marts 2011

AK#1; kryds og røde streger...

tirsdag den 8. marts 2011

TEASER: MANHATTAN

mandag den 7. marts 2011

ARENA KONTRA #1: MANHATTAN

søndag den 6. marts 2011

torsdag den 3. marts 2011

Slacker vs. Pop...

Ved gårsdagens kritikersalon i Århus karakteriserede det uenige panel (Dan Ringgaard, Stefan Kjerkegaard og Lars Bukdahl) debutanten Mads Myginds "Før vi har set os omkring" som en omgang talentfuldt, forbumlet slackerlyrik, samplende frenetisk nonchelant i undtagelsestilstanden, mens Søren Ulrik Thomsens "Rystet spejl" var gjort af banale popsange på godt og ondt; en mærkelig mellembog der måske savnede en producer. Og så kan man jo selv vælge, hvad man er til…

tirsdag den 1. marts 2011

Rystede spejle i Århus...

I morgen onsdag afholder STANDART og Litteraturen på Scenen en fælles Kritikersalon i Århus. Her kan man opleve kritikerne (og litteraterne) Dan Ringgaard, Stefan Kjerkegaard og Lars Bukdahl diskutere nye digtsamlinger af henholdsvis Søren Ulrik Thomsen og debutant Mads Mygind. Det foregår fra kl. 19.00 i Aarhus Kunstbygning.